Wanita bersalin di rumah bersendirian, perlu bantuan segera | Baca

 

Cerita sedih ini dikongsi oleh Hana Asri salah seorang jiran kepada wanita berkenaan yang kini memerlukan rawatan di hospital selepas bersalin sendirian seorang anak lelaki secara norma. Ikuti kisahnya. 



Assalamualaikum mommies 


Atas rasa belas kasihan hana nak minta bantuan dekat mommies dalam ni untuk tolong ibu dan anakni baru bersalin 2hari lepas , bersalin seorang diri tanpa bantuan sesiapa termasuk jiran . Jirannya pun baru tahu dia bersalin semalam .


Ibu ni warga asing orang kemboja dia kosong takda ic/pasport , suami dia tinggalkan dia masa dia pregnant 5bulan 😭 Sekarang dia memang tengah susah sebab nak pergi hospital takmampu paling sedih dia potong tali pusat sendiri buang uri sendiri semua sendiri 😭


And harini baby dia kuning korang nampak macam teruk kan kesian sangat dekat baby dia .


Hana dah call hospital swasta dekat area KLANG ni tapi dorang kata takboleh terima takut ada infaction sebab ibu ni dah bersalin dekat rumah so kena refer kerajaan . Hana pun dah call hospital kerajaan area klang ni HTAR dia bagitau first kena report polis and KOS RAWATAN WARGA ASING RM2800 sekarang jumlah derma yang terkumpul dekat hana RM400+ bermakna nak cari lagi RM2K+ .


Siapa nak bantu boleh bank in dekat acc hana sebab akak ni takda bank dia takda apa apa and yang mana dekat area dengan akk ni boleh pergi terus rumah dia dalam gambar dekat bawah ni ada lokasi akk ni . Rumah dia area SEGI KAMPUNG DELEK KLANG .


Sekarang akk ni punya bawah takberjahit terbukak korang . Kita ni kalau lepas beranak pun rasa macam nakmati tapi kita ada nurse and doktor tapi akk ni seorang diri 😭 Dia punya dah rasa bengkak – bengkak allahu mesti sakit 😭😭😭😭


Pls spread the news sampai viral okay kita kena tolong akak and baby ni secepat mungkin walaupun dia warga asing tapi dia manusia juga and baby tu allahu kesian sangat dahlah comel 😭


Contact number : wassap.my/+60194384280

Maybank

Nur Farhanah Binti Mohd Asri

112455409497

*SILA TULIS DEKAT DETAILS “DERMA”


UNTUK DERMA BARANG/PAKAIAN

Nama : Siti Nur Haliza

Alamat : LOT 3015,LORONG HAJI MASKAM,JALAN HASSAN,SUNGAI UDANG, 41250 KLANG.

No Tel : 0182808847

*TULIS KAT BARANG ‘KAK SUPIAH’

Sesiapa yang ingin memberikan sumbangan elok pergi terus ke alamat tersebut. Walaupun warga asing, dia tetap manusia dan saudara seislam kita yang wajib di bantu. Moga Allah murahkan rezeki kita semua. Aminn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s