'Fara Salleh Doa Keluarga Shuk Sahar Ditimpa Bala Kerana Menfitnah, Menghina Dan Mengkhianatinya'…

 


Kontroversi Fara Salleh dan Shuk Sahar masih lagi berlanjutan sehingga kini walaupun kedua-dua mereka memilih memutuskan hubungan dan membawa haluan hidup masing-masing. 


Namun, dikatakan Fara Salleh masih mengganggu Shuk Sahar walaupun mereka telah berpisah. Isteri Shuk Sahar telah memuat naik status  screenshoot chat suaminya yang menunjukkan Fara masih mengganggu suaminya. 



Selain itu, dia memuat naik hantaran gambar yang menunjukkan Fara berdiri di balkoni dan bertekad untuk terjun. Ramai netizen menyuruh isteri Shuk untuk membuat laporan polis di atas gangguan yang dihadapinya. 



Ada segelintir netzien menyuruh Fara terjun sahaja dari balkoni. 


Hantaran tersebut di muat naik pada instagram isteri Shuk pada  5 Julai lalu. 


Kemudian  Fara Salleh turut memuat naik luahan perasaannya yang menyatakan dia di fitnah, dihina dan dikhianati. 


Dia berdoa supaya Allah membalas perbuatan keluarga Shuk Sahar terhadap dirinya. 



Beliau berkata: 


Makilah sepuas-puasnya. Cakaplah. Aku cuma penat sangat. Aku buka semua ni  hari ni sebab kalau ada apa jadi mesti aku yang dipersalahkan. Dia cari dia call lepastu aku juga dipersalahkan kata ganggu rumah tangga orang. 


Aku dah lari jauh dah. Aku ada life aku. Tapi mesti aku juga salah. Aku tolak merayu taknak dah semua ni tapi dia balik kantoi aku juga salah. Orang kata aku gila tak move on itu ini. Aku blah aku gerak, ko datang balik siap kata nak kahwin, siap call orang tua aku.


Siap janji siap cakao dengan ayah aku nak jumpa untuk  kahwin. Lepas tu si isteri pos lagi macam-macam sedangkan si suami fitnah aku sebab nak selamatkan diri sendiri. 


Aku dah cakap banyak kali aku minta maaf aku tak nak dah aku tak boleh hadap benda ni. Aku tak nak.  Aku nak happy macam orang lain normal life. Kau kata sabar kejap je.


Sambungnya lagi, 


Dalam masa yang sama aku dipaksa sabar, aku dipaksa tutup mulut, aku diugut untuk diamkan diri. Phone aku dirampas, di delete semua text. Play victim kata aku paksa itu ini . Last ayat aku nalam tadi was ” tolonglah Shuk aku ada cita-cita, ada masa depan”. 


Allah je tau macam mana and apa dia cakap on the phone mahupun berdepan. Maruah aku memang hancur habis dah sebab mulut keluarga kau. Hina aku selama ni. Sudahlah. Aku bukan meroyan. Tapi sebab pengkhianatan. 


Kau tau apa kau dah buat Shuk. Kau tau apa kau dah cakap. Even isteri kau tak tau apa-apa kejadian sebenar. Stoplah gunakan aku, burukkan aku untuk jaga nama kau. 


Kau ada 2 anak perempuan. Semoga Allah membalas segala perbuatan kau selama ini pada anak kau. Lillahitaala. 


Mungkin kau boleh menipu netizen dengan burukkan aku. Sebab kau artis. Tapi kau takkan tutup kat mata tuhan. Makilah sepuas kamu, hinalah. 

 


Lauhan yang panjang ini telah di muat naik pada 1 Ogos tahun ini. 


Diharapkan kedua-dua pihak dapat mencari jalan penyelesaian dengan lebih baik.


Netizen pula dinasihatkan supaya menjaga tutur kata dan tidak berlebihan dalam memberikan reaksi. Menyuruh dan menggalakkan individu lain membu.nuh diri adalah salah di sisi undang-undang. 



Sumber: instagram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s