Seorang Petugas Kesihatan Melontar Kata Kasar Pada Remaja Yang Tak Vaksin – (Video)

 

“Semoga tahan kena Covid lah awak nih, positif” (dialek nurse tu)


Petugas tidak sepatutnya berkata sebegitu dengan remaja berusia 19 tahun.   Dikhabarkan remaja tersebut baru sahaja ‘walk-in’ untuk mengambil suntikan vaksin. 



Selain itu salah seorang warga net turut berpendapat staff hospital kerajaan kebanyakannya kasar dan cepat marah 


” Sorry just nak isukan hal ni sebab ramai yang i kenal or baca jadi mangsa kekasaran staff klinik/hospital. Kena tengking2 tu biasa. Sebabkan ada manusia mcm ni lah ramai yg tak berani nak pergi hosp bila sakit or mengandung. KJ please educate your staff to be more civilized. Geram tau bila dengar cerita2 mangsa ni ” 😡😡 


 Sambungnya lagi, 


“Btw kalau korang pergi lepasni just record je, so papehal jadi boleh self defense”!



Apa-apa pun staff kerajaan tidak sepatutnya berkata sedemikian apatah lagi sebagai orang Islam tidak sepatutnya mendoakan keburukan kepada sesama Islam. Rakyat Malaysia menghargai penat lelah frontliners dalam menghadapi pandemik ini. Harap dapat bersabar dan bertenang dalam menghadapi situasi yang sukar ketika bertugas. 



 Sumber:rajacuti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s