Tabur Duit Tak Kaya Lagi, Siapa Yang Makan Di Restoran Salt Bae Baru Dikira Kaya

 


Tidak asing lagi nama Salt Bae dalam industri makanan mewah. Seperti sedia maklum, Restoran Salt Bae yang baru dibuka di Kota London menjadi tumpuan pengunjung sekarang, sama ada penduduk di sana mahupun pelancong luar negara.


Baru-baru ini telah viral pelanggan memasuki restoran mewah itu dan menunjuk harga antaranya semangkuk salad RM131, satu hidangan jagung manis RM60,  dan satu tin coca cola RM58.


Netizen berkata baru-baru ini tular seorang usahawan memijak duit cash bertaburan, dan dia berkata ok apa kata orang Malaysia nak buat content masuk Restoran Salt Bae dan order makan 10 orang, nak tengok korang betul-betul banyak duit, baru dapat tontonan tinggi. Makan mewah dapat, view pun dapat.


Dia juga berkata jangan banding orang yang duduk sana bergaji tinggi, dan juga business man di sana, tetapi sememangnya rakyat Malaysia di sini melancong ke sana masuk restoran situ, bagi habis duit baru terlihat kaya, katanya.


Tengok resit 

Usahawan muda itu juga boleh menunjukkan resit orang Malaysia nak tengok. 


Ala banyak duit kan, apa la sangat!

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s